Category: Werkplaats

Texa biedt toegang tot data nieuwe Renaults

Texa speelt in op de gateway-module voor gegevensbescherming die Renault onlangs heeft geïntroduceerd op sommige recente modellen (vanaf de nieuwe Clio). De oplossing van Texa zou onafhankelijke garagebedrijven gegarandeerde toegang bieden, veilig en legaal.

Officieel dient een gateway-module om pogingen tot manipulatie van data of diefstal van een voertuig te voorkomen. In de praktijk blokkeert ze echter ook de toegang van marktpartijen buiten het fabrieksnetwerk. Zij kunnen niet zonder aanpassings- en coderingsfuncties die nodig zijn voor reparatie.

Token
Met zijn nieuwe oplossing zegt Texa problemen bij vrije werkplaatsen die service en onderhoud plegen aan recente Renault-modellen te voorkomen. Om het voertuig te ontgrendelen moet de monteur zich registreren op een website van Renault, een token (USB-flashstation) kopen en een speciaal stukje software downloaden. Voorwaarde is ook het bezit van een Navigator TXTs- voertuiginterface die in Pass-Thru-modus kan werken. Overigens kan het Renault-token ook worden gebruikt met pc’s of de Axone Nemo-tool. De software geeft aan dat de gebruiker de verbinding moet maken. Bij oudere modellen kan gewoon verder worden gewerkt zonder deze melding.


Wachtwoord
Samen met het token ontvangt de monteur een gebruikers-ID en wachtwoord om toegang te krijgen tot de ontgrendelingsfuncties. Om verder te gaan met de diagnose sluit hij het token aan op een van de USB-poorten op de Axone Nemo 2. Nadat deze via een kabel is gekoppeld aan de Navigator TXTs-interface kan de applicatie in gang worden gezet. Nodig is wel nog de bevestiging dat de gateway is ontgrendeld.
www.eplora.nl

Dit bericht delen?