Category: Schadeherstel

Porsche Classic Center Gelderland kiest voor samenwerking met Glasurit

Porsche Classic Center Gelderland gaat voor de reparatie van klassieke Porsche voertuigen samenwerken met lakleverancier Glasurit. Hiervoor hebben beide partijen recent een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Bijzonder aan deze samenwerking is dat Porsche Classic Center Gelderland gespecialiseerd is in de restauratie en het herstel van klassieke Porsches, waarbij kleuroriginaliteit van essentieel belang is.  Glasurit biedt hiervoor met het Classic Car Colors systeem precies de juiste oplossing. Hierdoor kunnen Porsches altijd hersteld worden in de juiste kleur, zo dicht mogelijk bij het origineel.

Enige door Porsche gehomologeerde Classic Center in de Benelux

Het is dus een logische stap dat Porsche Classic Center Gelderland en Glasurit – beiden vanuit hun eigen expertise gespecialiseerd in het herstel van klassiekers – nu kiezen voor een gezamenlijk partnerschap. Porsche Classic Center Gelderland is het enige door Porsche gehomologeerde Classic Center van de Benelux en het was bovendien het eerste Porsche Classic Center ter wereld. Het bedrijf richt zich naast verkoop ook op onderhoud, reparatie en restauratie van klassieke Porsches.

Exacte kleur cruciaal

Glasurit heeft vanwege de uitgebreide historie en ervaring op het gebied van autolak van veel fabrikanten, waaronder Porsche, de documentatie van de kleurhistorie voor bijna 100% compleet. Aangezien het er bij de restauratie van klassiekers juist op aankomt de exacte kleur te vinden is deze historie zeer waardevol. In veel gevallen is de oorspronkelijke OEM-lak immers niet meer op de markt en dit betekent dat de oorspronkelijke kleur zo goed mogelijk benaderd moet worden. In de online Classic Car Colors database zijn niet alleen deze historische kleurcodes maar ook eigentijdse kleuren voor klassiekers opgenomen. De klanten van Porsche Classic Center Gelderland zijn door deze nieuwe samenwerking dus altijd verzekerd van de best passende oplossing, waarbij de (klassieke) waarde van de auto behouden blijft.

Porsche Classic Center Gelderland gaat voor lakherstel gebruikmaken van Glasurit 90-Serie en 22-Serie. Hiervoor wordt het totale Glasurit-systeem ingezet, van primer tot aflak. De organisatie zal hierbij ook gebruik maken van de verschillende kleuroplossingen die Glasurit biedt, speciaal gericht op het herstel van klassieke voertuigen. Denk hierbij naast de online Classic Car Colors kleurendatabase aan de spectrofotometer Glasurit RATIO Scan 12/6. Dit apparaat maakt bij de metingen gebruik van twee lichtbronnen – een blauwe en een witte ledlamp – voor zes foto’s en twaalf geometrieën. Hierdoor kunnen kleur en textuur van de pigmenten nauwkeurig worden geanalyseerd en kunnen zelfs ‘lastige’ kleuren betrouwbaar geïdentificeerd worden.  

Classic Car Colors netwerk

Porsche Classic Center Gelderland treedt bovendien toe tot het Classic Car Colors netwerk van Glasurit. Dit landelijk dekkende netwerk bestaat uit door Glasurit erkende en gecertificeerde professionals op het gebied van klassiekerherstel. Alle aangesloten bedrijven zijn gespecialiseerd in de restauratie en het herstel van klassiekers. De deskundigen die bij deze bedrijven werkzaam zijn verstaan hun vak. Ze kunnen cosmetische schade repareren en vervelende krassen wegwerken, onzichtbare deelreparaties uitvoeren of de auto volledig overspuiten in de originele kleur, zodanig dat de klassieker zijn waarde behoudt. Aangesloten schadeherstelbedrijven kunnen na een restauratie via Glasurit een certificaat opvragen met details over de uitgevoerde reparatiewerkzaamheden en deze dan uitreiken aan de eigenaar van het voertuig

www.glasurit.com

Dit bericht delen?