Category: Banden & wielen

Snap-on TPMS4 universele en betaalbare oplossing voor álle bandenspanning controlesystemen

Snap-on Tools heeft de TPMS4 bandenspanning controlesysteem System Tool Kit geïntroduceerd. De TPMS4 is volgens Snap-on prijstechnisch een volwaardig alternatief voor duurdere equipment, maar waar je toch alle belangrijke TPMS-werkzaamheden uit kunt voeren.

Sinds mei 2018 is TPMS een verplicht onderdeel en controlepunt van de APK. Auto’s vanaf 1 januari 2018 met een nieuwe typegoedkeuring, moeten wettelijk een werkend TPMS systeem hebben. Auto’s die voor januari 2018 hun typegoedkeuring hebben gekregen, moeten een reparatieadvies en aantekening van de keurmeester op het keuringsrapport krijgen als er iets met het systeem aan de hand is. Vroeg of laat krijgt dus iedere automonteur en bandenspecialist met TPMS te maken. Het doel van Snap-on Tools is om het werk van monteurs makkelijker en winstgevender te maken. Daarom kan de TPMS4 systemen en sensoren van Europese, Aziatische en Amerikaanse auto’s inleren, kopiëren en diagnosticeren. Alles kun je nu met één universele tool doen; de Snap-on TPMS4.

2,8 inch VGA kleurenscherm

De TPMS werkzaamheden zoals het triggeren en klonen van sensoren en lezen van sensor ID’s en batterijstatus, worden duidelijk weergegeven op een 2,8 inch groot VGA kleurenscherm. Dankzij de eenvoudige menustructuur en navigatie is deze equipment ook voor beginnende monteurs toegankelijk. De informatie kan geprint worden via het PC portaal en als bewijs aan de klant overhandigd worden.

De Snap-on TPMS4 werkt naadloos samen met alle apparaten uit de Snap-on diagnose-familie. Via de EOBD-aansluiting van onder andere de Snap-on Verus, Modis, Solus en Ethos kunnen bandenspanningcontrolesystemen worden ingeleerd en gediagnosticeerd.

Dit bericht delen?