Category: Schadeherstel

Nieuwe verdienmodellen voor schadeherstellers met productlijnen HBC

De schadeherstelsector vormt binnen de automotive branche een aparte wereld. De laatste tien jaar heeft er een enorme innovatie plaatsgevonden met bijbehorende investeringen. ‘De routing is anders en er wordt een andere taal gesproken dan bij de autobedrijven. Het leveren van schadeherstel equipment is een discipline waar MSH equipment al meer dan 25 jaar in gespecialiseerd is’. Aan het woord is Marcel Martens, algemeen directeur van MSH Equipment.  

Anderhalf jaar geleden is MSH gestart met de import van apparatuur van HBC. Martens: ‘We onderscheiden ons met HBC Smart Repair, HBC Wheel Restore en HBC Coating. Smart Repair is een aparte discipline. Veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe verdienmodellen en er is behoefte aan alternatief schadeherstel en o.a. interieurreparatie. HBC biedt hiervoor een prachtige lijn producten aan die wij veelal gecombineerd met een training aanbieden’.

Velgreparatie

Het herstellen van velgen met het HBC-concept Wheel Restore biedt voor schadeherstellers uitstekende kansen op extra omzet. Velgen raken heel vaak beschadigd, onder andere door contact met stoepranden. Voor de reparatie van Diamond cut velgen heeft HBC een vol automatisch   freesapparaat voor glans gedraaide velgen. HBC heeft dit apparaat samen met Schneider Electronics in Denemarken ontwikkeld. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke en snel werkende machine, opgebouwd met uitsluitend Europese onderdelen. Een laser meet het profiel van de velg. De software zet dit automatisch om. Er is geen programmeerkennis nodig. Via het Touch screen wordt de gebruiker door het freesproces geleid. Er kunnen grote maten velgen in tot 30 inch.

Uniek is dat er ook afgedraaid kan worden met de band op de velg. Omdat de bouwwijze licht en compact is kan dit apparaat overal geplaatst worden, zelfs als mobiele oplossing in een bus. De machine is verbonden met internet voor updates en kan gemonitord worden via de fabriek in Denemarken. Ieder probleem wordt onmiddellijk herkend en de machine is steeds voorzien van de laatste updates in de Nederlandse taal.

Nieuw: Spuitrobot voor velgen

HBC heeft nog een nieuw revolutionair item: de spuitrobot voor velgen. Martens: “De velg gaat in de spuitrobot en de velgmaat en het aantal spaken worden ingesteld. Binnen vijf minuten wordt de velg gespoten en voorzien van een nieuwe laag UV blanke lak. Deze is direct uitgehard waardoor de band direct op de velg gemonteerd kan worden en meteen op de auto. Dit scheelt enorm veel wachttijd ten opzichte van de huidige technieken. Velgherstel vraagt misschien een behoorlijke investering maar kent een aantrekkelijk terugverdienmodel. Bij een aanbod van acht velgen per week is de investering relatief snel terugverdiend. Voor banden- en dealerbedrijven biedt velgherstel interessante mogelijkheden. Bij MSH equipment staat een complete HBC velgreparatie straat opgebouwd voor demonstratie en training. We verdiepen ons ook in de situatie van het bedrijf waardoor de terugverdientijd bij het werkaanbod wordt vastgesteld en het rendement kan worden bepaald’.  

www.msh-equipment.nl

Dit bericht delen?